Fotograf i Stockholm

Jag älskar att fotografera människor och att fånga de individuella uttryck vi alla bär på. Den korta stund som en människa glömmer att kameran finns där är när jag oftast tar bilden: resultatet blir ett kontrollerat avslappnat uttryck med personlighet – ett lyckat porträtt i min mening! Se min porträttportfolio här.

Drivs av ett kreativt engagemang

Jag arbetar som fotograf i Stockholm men är född och uppvuxen i Västerås. Det var där jag först hittade min kärlek till den fotografiska konsten och påbörjade min kreativa resa för 13 år sen genom att dokumentera min vardag genom kameran – att fånga det vackra jag såg och ta med det hem var inte bara en hobby utan en överlevnadstaktik. Innan dess skrev jag mycket (vilket jag fortfarande gör) och jag studerade även musik på gymnasiet.

Jag inspireras främst av människor runt omkring mig: det mänskliga uttrycket berättar historier jag vill ta del av och föreviga. Musik (framförallt Sigur Rós och Pink Floyd), böcker (skräcklitteratur, mycket Ajvide Lindqvist) och andra fotografer och konstnärer så som Sally Mann, Vee Speers, Magritte och Dalí är också stora inspirationskällor.

Jag känner ett oerhört stort driv och engagemang för mitt jobb som fotograf i Stockholm, vare sig det är porträtt till företagssidorna, familjealbumet eller en kreativ idé. Varje fotografering är noggrant planerad in i minsta detalj och allt jag vill är att du ska känna dig nöjd med de bilder du får av mig. 

Hur går det till?

Inför en fotografering planerar jag ljussättning, eventuellt poser och bakgrund. Ofta åker jag iväg och letar efter ett passande ställe där fotograferingen ska hållas om ni inte väljer att vara på kontoret eller har en annan idé om vart ni vill fotograferas. På fotograferingsdagen packar jag ner fotoutrustningen och riggar upp. Dags att använda kameran! Själva fotograferingen brukar ta minst tid. Sedan riggar jag ner och packar ihop utrustningen igen. Därefter säkerhetskopierar jag bilderna och gör ett grovt urval som jag presenterar för kunden via ett webbgalleri. När kunden gjort sitt val redigerar och eventuellt retuscherar jag bilderna. Sedan anpassar jag dem för webb eller tryck och skickar iväg dem till kunden.

Jag har fyra olika bakgrunder att välja mellan om ni hellre skulle vilja ha det istället för kontors- eller utomhusmiljö. Utöver det använder jag mig också av blixtar och reflexskärmar för att bilderna ska bli i toppklass.

Kontakta mig för priser och bokning

Så vad kostar en bild? Detta beror på hur många bilder man beställer, hur mycket de ska retuscheras, hur de ska användas – på webb, i tryck, i mailutskick och så vidare. Letar ni efter en fotograf i Stockholm eller vill ni ha mer info? Kontakta mig så återkommer jag inom 3 arbetsdagar!