Kontakt fotograf i Stockholm

kvinna dansar i skogen under solens strålar med rosor
gravidfotografering i stockholm vid rhododendron buske i solnedgång foto
kvinna i vacker klänning i solnedgång och syrenbuske sagolikt porträtt
fotograf i stockholm sabina hannila

fotograf i stockholmKontakt fotograf i Stockholm

”Jag bor inte i Stockholm – kan jag boka dig ändå?” – ja, det kan du! Jag reser gärna över hela Sverige och världen (eventuell reseersättning samt kostnader för mat & logi kan tillkomma). Se till att boka i god tid innan ditt önskade datum bara, och kontakta mig här för mer information.

”Hur mycket kostar det?” – på min bokningssida för porträtt, samt min bokningssida för gravidfotograferingar kan du läsa mer om mina paketpriser och skicka en förfrågan. Är du intresserad av en fotografering utanför Sverige eller om du har andra funderingar är du välkommen att fylla i formuläret här!

”Fotar du även familjer, bröllop och par?” – jag arbetar som fotograf i Stockholm och specialiserar mig på porträtt av enskilda personer som identifierar sig själva som kvinnor samt gravidfotograferingar och planerar varje fotografering noggrant, vilket innebär att jag prioriterar dessa typer av fotograferingar. Har du andra önskemål eller bara vill skicka ett kärleksbrev är du välkommen att höra av dig genom kontaktformuläret här så får vi se om det finns utrymme i kalendern.

Jag sms:ar dig när du har fått svar!
GDPR: dina uppgifter sparas endast så länge vi har kontakt och vid eventuell leverans av faktura och bilder, sedan raderas dem.
fotograf i stockholm om sabina hannila

Jag är en dagdrömmande fotograf i Stockholm och hobbyäventyrare som älskar att skriva om berg och hav, skratta till stand-up, klappa på gulliga djur och titta på skräckfilm. Jag bor i Stockholm men föddes i Västerås en tidig marsmorgon 1988. Mitt liv har varit en bergochdalbana, men det vände när jag fyllde 30 och insåg att att det är jag som bestämmer hur mitt liv ska se ut: jag bestämde mig då för att det ska bli allt jag någonsin drömt om. 

Bildskapandet har varit livsnödvändigt för mig: genom kameran kan jag uttrycka känslor och styrka och kartlägga min framtid. Nu vill jag göra detsamma för andra kvinnor, och det är det finaste och mest värdefulla arbete jag någonsin har haft.

Nu vill jag arbeta med att stärka andra kvinnor på det sätt jag gör bäst, och det är genom kameran

Att fotografera mig själv, min omvärld och människorna runt omkring mig har inneburit ett fysiskt bevis på att jag existerar. Det kan låta märkligt, men efter en krokig uppväxt som maskrosbarn har jag i vuxen ålder diagnostiserats med C-PTSD vilket för mig har tagit sig uttryck i overklighetskänslor och känslan av att jag inte hör hemma här, eller att jag inte förtjänar att vara här.

Att fotografera har hjälpt mig att bearbeta mina trauman och påminner mig om allt det vackra jag har runt omkring mig. Speciellt självporträttet har gett mig möjligheten att se min egen utveckling, både fysiskt som i hur jag har sett ut och vart jag har befunnit mig, men också mentalt: mina självporträtt säger mycket om hur jag har mått genom åren, och att titta tillbaka på de bilderna påminner mig om hur långt jag faktiskt har kommit och att jag borde vara stolt över mig själv.

fotograf i stockholm sabina hannila

De här tankarna fick mig att inse att vi ofta tar bilder på alla andra i våra liv, men inte på oss själva i samma utsträckning. Det är sant att vi idag tar mycket selfies för att lägga upp i sociala medier, men det är inte bilder som ofta hamnar i fotoalbumet eller på väggen. Det vanligaste är också att vi tar bilder i samband med graviditet eller bröllop, men aldrig bara för vår egen skull. Men nu vill jag skapa utrymme framför kameran för bara DIG där du får ta den plats du förtjänar och där vi tillsammans skapar starka porträtt som framhäver och belyser den stolthet du känner inför dig själv och allt du åstadkommer.

Vi som identifierar oss som kvinnor gör massor av saker varje dag som går förbi osedda och vi får stå ut med mycket samtidigt som att vi får livet att gå ihop: porträtten vi skapar tillsammans blir den hyllning till dig själv som du förtjänar, och fotograferingsdagen blir egentid för bara dig.

När jag inte fotograferar eller umgås med min sambo eller hänger på lantstället på Gotland engagerar jag mig passionerat i mänskliga rättigheter (framförallt kvinnors och flickors rättigheter) och miljöfrågor. Jag har bland annat suttit i Amnestys Stockholmsstyrelse och arbetat fem år på Naturskyddsföreningen: att jag är vegetarian och vill att mitt arbete som fotograf ska vara mer än bara vackra porträtt kommer därför helt naturligt.