FAQ & BRA ATT TÄNKA PÅ

Jag är din fotograf om du, precis som jag, älskar att vara i naturen – helst vid havet eller på ett berg.

Jag är din fotograf om du, precis som jag, inspireras av det magiska och vill ha unika, vackra och avslappnade porträtt i fina miljöer med sagolik känsla istället för stela porträtt i en steril studio (jag arbetar aldrig i studio!).

Jag är din fotograf även om du aldrig har stått framför en kamera men gärna vill testa på hur det känns och vill ha vackra porträtt på dig själv att uppskatta hela livet; jag guidar och hjälper dig genom hela fotograferingen!

Jag är din fotograf om du, precis som jag, anser att alla människor är lika mycket värda (är du Sverigedemokrat eller annan brunhöger är jag inte din fotograf).

Måste jag ha kameravana för att fotograferas av dig?

Nej! Alla kvinnor du ser på min hemsida hade aldrig tidigare fotograferats innan de kom till mig, men samtliga säger att det kändes så tryggt och bekvämt med mig som fotograf eftersom att jag hjälpte och instruerade dem under hela fotograferingen.

Hur ska jag sminka mig och ha håret?

Jag har inga krav på hur du väljer att sminka dig/inte sminka dig eller hur du stylar håret, utan det bestämmer du helt själv. Det är ju en hyllning till dig, så du ska känna dig helt bekväm i dig själv!

Jag erbjuder ingen styling/fix av hår och make up i dagsläget, så många väljer att boka in sig hos en frisör och/eller MUA samma dag som sin fotografering, så om du vill kan du göra det.

Jag bor inte i Stockholm (eller ens i Sverige) och har ingen möjlighet att åka dit - reser du något?

Jag är tillgänglig för fotograferingar i hela Sverige och världen. Se till att skicka din förfrågan senast 2 månader innan ditt önskade fotograferingsdatum om det gäller utanför Sverige, och senast 1 månad innan om det gäller inom Sverige men utanför Stockholm. Använd kontaktformuläret här för att få veta mer om detta.

Fotar du även på hösten och vintern?

Jajamen! Hösten är en fantastisk årstid att fotografera i då ljuset oftast är mjukt och framhäver de vackra höstfärgerna och dina ögon. Funderar du på att fotograferas i Stockholm i höst så kontakta gärna mig – jag har massor av vackra fotograferingsplatser och idéer i åtanke!

På vintern kan man skapa sagolikt magiska porträtt med vackra snölandskap och isdetaljer, och du behöver inte oroa dig för att frysa då jag har både värmepåsar och varma leggings att låna ut. Det enda du behöver tänka på är att ta på dig varma skor – jag tar med mig en varm morgonrock och filtar som du kan sätta på dig mellan tagningarna!

Får jag ändra eller redigera mina bilder?

I det avtal vi skriver ger jag dig fri användning på dina bilder, vilket innebär att du får publicera och skriva ut bilderna som du vill. Det jag önskar i gengäld (och som också står i avtalet) är att du inte ändrar bilderna på något sätt (detta inkluderar manipulation, beskärning eller att ändra bilderna till svartvitt) och att du anger mig som fotograf. Det kan vara genom att skriva mitt namn eller tagga mig på Instagram där jag heter @sabinahannila . 

Kan jag köpa alla raw-filer från vår fotografering?

Jag har en specifik stil i min digitala framkallning och redigering som är kopplat till mitt varumärke, och du kan lita på att du kommer att få ett brett urval att välja ut det antal bilder som ingår i ditt paket! En raw-fil är inte en färdig produkt, vilket är varför jag inte inkluderar raw-filer i mina paket. Vill du ändå köpa raw-filerna från vår fotografering tillkommer en extra kostnad på 2000 kr per raw-fil.

Bra att tänka på

Boka i god tid! Boka i god tid innan ditt önskade fotograferingsdatum då platserna fylls snabbt: jag tar emot ett begränsat antal bokningar per månad för att säkerställa kvaliteten på dina bilder, och chansen till ombokning om vädret skulle sätta stopp blir också större. För gravidporträtt rekommenderar jag ca 2 månader innan bf, men det är också väldigt individuellt hur du mår – men två månader innan är ett bra riktmärke.

Jag fotar enbart on location, d.v.s. utomhus, så vid kyligare väder kan det vara bra att ta med dig ett extra lager kläder så att du inte blir nedkyld. Jag tar alltid med mig värmepåsar (världens smartaste uppfinning!!) och varma leggings samt en varm morgonrock som vi kan använda under fotograferingen, men för hemfärden kan det vara skönt för dig att ha ett extra lager.

Jag kör inte bil utan åker alltid kollektivt till mina utvalda fotograferingsplatser (om inte min assistent ska följa med – ibland har han tillgång till bil). Ingen av platserna ligger långt från civilisationen så det är väldigt enkelt att ta sig dit. Jag möter alltid upp dig och skickar väghänvisningar om du inte är bekant med platsen.

Jag har ett kit redo med paraply, nålar, näsdukar och fickspegel om det skulle behövas under fotograferingen.