FAQ

porträtt i solnedgång med syrener och långklänning foto
gravidfotografering i stockholm vid rhododendron buske i solnedgång foto
porträtt på kvinna i rosa tyllkjol i skog älva foto

FAQ & BRA ATT TÄNKA PÅ

Varför fotograferar du endast kvinnor?
Världen vi lever i har länge fått oss som identifierar oss som kvinnor att känna oss mindre värda och som att vi. inte får ta plats – det ska vi ändra på nu med massor av starka porträtt på coola och stolta kvinnor som vet att de förtjänar att hyllas!

Måste jag ha kameravana för att fotograferas av dig?
Nej! Alla kvinnor du ser på min hemsida hade aldrig tidigare fotograferats innan de kom till mig, men samtliga säger att det kändes så tryggt och bekvämt med mig som fotograf eftersom att jag hjälpte och instruerade dem under hela fotograferingen.

Jag är inte gravid och ska inte gifta mig – kan jag boka en porträttfotografering hos dig ändå?
Ja! Yes! Absolut!!

Fotar du också min partner eller mitt barn?
Den noggranna planeringen jag gör innan en fotografering är skräddarsydd för dig för att du. ska få en så exklusiv och fin dag som möjligt, därför erbjuder jag inte fotografering av partner och barn i samband med gravid- och egoboostfotograferingar.

Hur ska jag sminka mig och ha håret?
Jag har inga krav på hur du väljer att sminka dig/inte sminka dig eller hur du stylar håret, utan det bestämmer du helt själv. Det är ju en hyllning till dig, så du ska känna dig helt bekväm i dig själv!

Jag erbjuder ingen styling/fix av hår och make up i dagsläget, så många väljer att boka in sig hos en frisör och/eller MUA samma dag som sin fotografering, så om du vill kan du göra det.

Jag bor inte i Stockholm (eller ens i Sverige) och har ingen möjlighet att åka dit – reser du något?
Jag är tillgänglig för fotograferingar i hela Sverige och världen. Se till att skicka din förfrågan senast 2 månader innan ditt önskade fotograferingsdatum om det gäller utanför Sverige, och senast 1 månad innan om det gäller inom Sverige men utanför Stockholm. Använd kontaktformuläret på startsidan för att få veta mer om detta.

Bra att tänka på
– Boka senast tre veckor innan ditt önskade fotograferingsdatum. Jag tar emot ett begränsat antal bokningar per månad för att säkerställa kvaliteten på dina bilder, och chansen till ombokning om vädret skulle sätta stopp blir större.

– Jag fotar enbart on location, d.v.s. utomhus, så vid kyligare väder kan det vara bra att ta med dig ett extra lager kläder så att du inte blir nedkyld. Jag tar alltid med mig värmepåsar (världens smartaste uppfinning!!) och varma leggings samt en varm morgonrock som vi kan använda under fotograferingen, men för hemfärden kan det vara skönt för dig att ha ett extra lager.

– Jag kör inte bil utan åker alltid kollektivt till mina utvalda fotograferingsplatser (om inte min assistent ska följa med – ibland har han tillgång till bil). Ingen av platserna ligger långt från civilisationen så det är väldigt enkelt att ta sig dit. Jag möter alltid upp dig och skickar väghänvisningar om du inte är bekant med platsen.

– Jag har ett kit redo med paraply, nålar, näsdukar och fickspegel om det skulle behövas under fotograferingen.

fotograf i stockholm kontakta mig
fotograf i stockholm sabina hannila

LÄS DETTA INNAN DU KONTAKTAR MIG

”Hur mycket kostar det?” – på min bokningssida för starka porträtt, samt min bokningssida för gravidfotograferingar kan du läsa mer om mina paketpriser och skicka en förfrågan. Är du intresserad av en fotografering utanför Sverige eller om du har andra funderingar är du välkommen att fylla i formuläret här!

”Fotar du även barn, bröllop och par?” – jag specialiserar mig på porträtt av enskilda personer som identifierar sig själva som kvinnor samt gravidfotograferingar och planerar varje fotografering noggrant, vilket innebär att jag prioriterar dessa typer av fotograferingar. Har du andra önskemål är du välkommen att höra av dig genom kontaktformuläret här så får vi se om det finns utrymme i kalendern.

Jag sms:ar dig när du har fått svar!
GDPR: dina uppgifter sparas endast så länge vi har kontakt och vid eventuell leverans av faktura och bilder, sedan raderas dem.