Varför en fotografering är en perfekt form av self-care!

Self-care med kameran som verktyg

Self-care. Ett ord jag inte hittar någon värdig översättning till svenska på – egenkärlek och självkärlek i all ära, men jag tycker att den engelska versionen omfattar så mycket mer. Det är beskrivande på ett sätt som svenskan inte kan förmedla, så jag kommer att använda self-care hela tiden: det får mig att både tänka på kärlek till en själv i det avseendet att man ska älska den man är, men det omfattar också det som jag personligen tycker är allra viktigast, och det är att man tar hand om och hyllar sig själv regelbundet.

För det är ju ingen snabb lösning det här, utan det är ett arbete som dagligen behöver göras. Däremot kan man fylla på med lite boostar då och då som ger en direkt bra känsla – som vackra bilder på sig själv till exempel! Vi kvinnor som lever upptagna liv glömmer ofta bort att göra saker som bara är för oss, saker som får OSS att må bra – jag vet själv hur det är. Jag levde så länge med huvudet precis över vattenytan att jag till slut kraschade rakt in i den berömda väggen, och det tog lång tid för mig att komma tillbaka. När jag sen blev friskförklarad lovade jag mig själv att ALDRIG mer glömma bort mig själv. Jag är den som kommer att leva med mig själv resten av livet, jag kommer att behöva lita på att jag finns där och tar emot mig när jag behöver, och jag måste ha en stabil grund att stå på. För att hitta det började jag utöva self-care varje dag, och en del av det var att fotografera mig själv.

Fotograf i Stockholm
Ett självporträtt taget för någon vecka sedan här hemma på vår uteplats!

En långsiktig självförtroendeboost

Som fotograf i Stockholm möter jag många kvinnor som VET att de förtjänar att hyllas, men de vet inte riktigt hur de kan göra det på ett sätt som på riktigt fångar kärnan i deras styrka och håller med en känsla de kan återvända till när de behöver (jag älskar massage och spabehandlingar, men effekten försvinner oftast på någon dag eller två – eller så fort man kommer hem till sin härligt vilda familj eller går ut på stan); då rekommenderar jag alltid en fotografering!

Vanligast är att vi kvinnor bokar in en fotografering när vi når någon typ av milstolpe: vår första (eller andra) graviditet, när vi förlovar eller gifter oss o.s.v., men vi gör det aldrig bara för vår egen skull! Det här vill jag ändra på, för att ha foton på oss själva – som är tagna utifrån oss och våra behov – är så värdefullt att ha, och kan öka självförtroendet lavinartat!

Jag är ingen traditionell porträttfotograf där du kommer till en studio och får välja bland några olika enfärgade bakgrunder, vi tar några bilder och sen är det klart. Utan mina fotograferingar är HELT skräddarsydda efter dig och dina behov för att du ska få så mycket egentid och utrymme till att uttrycka styrka och stolthet som möjligt.

Svartvitt porträtt på kvinna som sitter på marken och skrattar in i kameran

En fotografering hos mig är skräddarsydd utifrån DIG

För att uppnå det lägger jag ner mycket kärlek på att planera din fotografering genom att prata med dig om när du känner dig som starkast, vad du tycker om för färger, vad som inspirerar dig, vad för typ av kläder du känner dig bekväm i, och vilken känsla du vill förmedla med dina bilder.

Alla mina fotograferingar sker också utomhus, vilket ger både dig och mig oändligt med kreativt utrymme! Jag har en lista på platser jag älskar att fotografera vid, men om du har en plats där du känner dig extra bekväm och gärna vill ha bilder på åker vi givetvis dit – det är ju DIN dag där DU ska framhäva dig själv! Skulle man vilja ha enkla bakgrunder gillar jag att fota mot husväggar och fasader, men jag har också portabla studiobakgrunder man kan välja mellan.

Du välkomnas på den plats vi har valt med ett glas alkoholfritt bubbel, jordgubbar och choklad (eller vad du önskar för fika!), vi spelar din favoritmusik under fotograferingen och pratar om allt mellan himmel och jord som betyder mycket för dig – se utrymmet framför kameran som DITT space som du får fylla med precis vad du vill! Mitt jobb blir att fånga dig i ditt element och samtidigt finnas där som vägledning genom hela fotograferingen (jag hjälper dig med hur du ska stå, hålla händerna och vart du ska fästa blicken).

Fotograferas i Stockholm: kvinna med turkost hår luktar på körsbärsblommor i Kungsträdgården

Bilder du kommer att uppskatta resten av livet

När fotograferingen är klar kommer du att känna dig otroligt stolt över dig själv för att du valde att investera i den här tiden för dig själv. Se det som en långsiktig investering du kommer kunna återkomma till resten av livet, eftersom att du får en bunt digitala (och utskrivna) bilder från din fotografering. Bilderna är fria för dig att använda som du vill, så oavsett om det är för att smycka ut hemmet, lägga upp på Facebook eller Instagram, profilbild till dejtingapp, eller vad det nu kan vara, så har du starka och vackra bilder på dig själv att återkomma till när du behöver boosta dig själv och påminna dig själv om ”wow vad cool jag är som tog för mig så mycket och hyllade mig själv såhär!”

Fotograferas i Stockholm: svart kvinna med gul klänning i solljus i skogen

Mer än bara vackra porträtt

En porträttfotografering är med andra ord mer än bara vackra porträtt: det är en hyllning till Dig och Din styrka, en långsiktig investering i ditt egenvärde och ett sätt för dig att skapa utrymme för dig själv i ditt liv.

Känner du att du vill boka in en fotografering? I så fall kan du klicka här för att få ännu mer inspiration och skicka iväg en bokningsförfrågan. Jag ser fram emot att höra från dig<3

Fotograf i Stockholm

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.