Att tänka på inför en gravidfotografering

Gravidfotografering på Gotland med Moa och vacker gravidklänning vid havet i solnedgång

NÄR SKA JAG FOTOGRAFERAS?

Bäst tid att fotograferas är ca 2 månader innan ditt beräknade födelsedatum: magen är då sådär fint rund och har inte hunnit sjunka än. Man kan givetvis fotografera tidigare också, även om magen är lite mindre – det kan vara kul att fotograferas flera gånger för att senare kunna se utvecklingen!

Boka i tid innan ditt önskade fotograferings datum för att inte riskera att jag är fullbokad.

Gravidfotograf i Stockholm: kvinna i gul gravidklänning och hortensia blomma

VAD SKA JAG HA PÅ MIG?

Här är det viktigaste att du känner dig bekväm samtidigt som att vi kan framhäva magen, så en fin långklänning med mycket resår eller en tight top (med mycket resår!) med en fin ”flowig” kjol till är optimalt för att framhäva just magen. Jag har en garderob med superfina låneklänningar som ingår i det stora och mellanstora paketet. 

Vad gäller skor så är barfota finast på sommaren, men sandaler eller finare ballerinaskor fungerar också!
På vintern kommer jag givetvis inte att tvinga dig att vara barfota, utan då är det viktigt att du har varma skor med vaddering – de kommer inte att synas under klänningarna!

Gravidfotografering med stolt gravid kvinna i röd gravidklänning vid stor ek och solnedgång i Rosendals trädgård

ANNAT SOM ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ

MÄRKEN: flera timmar innan din fotografering bör du ta av dig hårt sittande kläder så som byxor/strumpbyxor, BH och strumpor som ger märken på huden. Använd inte heller lotion som blänker på magen (om du har tänkt visa magen utan kläder på bilderna) då detta inte funkar så bra på bild.

Händer och eventuellt fötter kommer att synas i bild, så det är bra att ge de delarna lite extra kärlek innan fotograferingen 🙂

Begränsa smycken då de tar uppmärksamheten från magen, men du får gärna sminka dig och fixa till håret om du vill – det är ju trots allt ett stort firande av det nya liv du bär på, och många väljer att gå till en stylist/make up artist innan fotograferingen!

MAT: jag bjuder på lyxigt fika samt alkoholfritt bubbel under fotograferingen, så ät lätt innan!

Gravidfotografering på Gotland i vacker färgglad gravidklänning vid havet och raukar i vacker solnedgång på Gotland
Gravidfotografering med syrener och solnedgång i Rosendals trädgård i Stockholm
"Jag var osäker på om jag skulle trivas med en gravidfotografering och att det skulle bli obekvämt - det blev det INTE! Det blev otroligt vackert och fina bilder att minnas - något man inte kommer få uppleva så många gånger i ett liv. Kan varmt rekommendera Sabina!" - Louise Hollingworth
”Wow vilka fina bilder Sabina! Så roligt att vi gjorde detta och tack för att du fick mig att känna mig så fin <3” - Anna Su
”Våra bilder får mig att känna mig stark och stolt - jag älskar dem, och jag kände mig så himla trygg och bekväm under hela fotograferingen. ” – Fatma Guettou

FAQ

"Hur mycket kostar det?"

På min bokningssida för porträtt, samt min bokningssida för gravidfotograferingar kan du läsa mer om mina paketpriser och skicka en förfrågan. Är du intresserad av en fotografering utanför Sverige eller om du har andra funderingar är du välkommen att fylla i formuläret här!

"Jag bor inte i Stockholm - kan jag boka dig ändå?"

 Ja, det kan du! Jag reser gärna över hela Sverige och världen (kostnader för reseersättning samt mat & logi tillkommer). Se till att boka i god tid innan ditt önskade datum (senast 2 månader innan), och kontakta mig här för mer information.

"Fotar du även familjer, bröllop och par?"

Jag arbetar som fotograf i Stockholm och specialiserar mig på porträtt av enskilda personer som identifierar sig själva som kvinnor samt gravidfotograferingar och planerar varje fotografering noggrant, vilket innebär att jag prioriterar dessa typer av fotograferingar. Har du andra önskemål eller bara vill skicka ett kärleksbrev är du välkommen att höra av dig genom kontaktformuläret här så får vi se om det finns utrymme i kalendern.

Jag sms:ar dig när du har fått svar!
En gång i veckan skickar jag ut ett nyhetsbrev med massor av tips, pepp och inspiration samt nyheter och erbjudanden!
GDPR: dina uppgifter sparas endast så länge vi har kontakt och vid eventuell leverans av faktura och bilder, sedan raderas dem.

En reaktion till “Att tänka på inför en gravidfotografering

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.