Mina första två veckor som fotograf på heltid

Mina första två veckor som fotograf på heltid

Jag var så nervös inför att avsluta min anställning på Naturskyddsföreningen: inte bara för att jag tyckte att det kändes jobbigt att behöva säga hej då till vänner och kolleger som jag har träffat nästan dagligen de senaste 5 åren, utan den främsta anledningen var att jag har en tendens att gå händelser alldeles för långt i förväg och allt jag såg var att jag skulle misslyckas. Min sista dag på kontoret blev ändå väldigt fin med mycket kärlek och värme. När jag vaknade dagen därpå kändes det tomt. På avtackningen beskrev jag det som att göra slut med någon man tycker mycket om för att gå tillbaka till ens första kärlek som man aldrig riktigt kom över, för gör man inte det när man får chansen så kommer man att ångra det för resten av livet. Lite så kändes det hela dagen efter men grundkänslan har alltid varit och är fortfarande att jag gjorde helt rätt: jag sa till exempel att jag skulle vara ledig i en vecka efter min sista dag för att bara vila upp mig, men när den initiala chocken hade lagt sig var jag så ivrig över att få komma igång att jag bara körde! 

Det första jag gjorde var att spendera timmar och dagar med att uppdatera hemsidan, slänga ut annonser på Facebook och Linkedin, och skissa på en företagsstrategi. Det tar massa tid men är väldigt viktigt arbete som jag vet kommer att löna sig i längden (och är något jag aldrig kommer att bli av med heller – it’s a never ending story!). Jag blev överväldigad över hur mycket respons jag fick ändå: inom några dagar hade väldigt många engagerat sig på Facebook och Google, jag hade min första kund redan första veckan, flera leads till andra roliga jobb, privatpersoner som vill testa en massa idéer och den här veckan ska jag tillbaka till min gamla arbetsplats och jobba. Dessutom skrev jag idag på ett kontrakt med en agentur (Lemon One) som frilansfotograf vilket innebär återkommande arbete på tider jag själv kan välja: SCORE! 

För mig känns det väldigt sporrande även om det vissa dagar går väldigt trögt; då är det lätt att tappa modet och jag har mer än en gång sneglat på att gå tillbaka till ett 9-5-jobb, MEN det är bara andra veckan och det är en så otroligt tuff bransch så jag känner mig inte orolig.

 

Jag har också uppdaterat kameraväskan med en del ny utrustning som jag har spenderat mycket tid med att testa, och det är tur att jag har en fin sambo som ställer upp och dessutom är en sådan fin modell<3 Vi har tagit massa fler fina bilder, men dem tänker jag inte visa än för vi har nämligen ett projekt på gång som vi hoppas ska kunna bli början på något stort. Stay tuned 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.