The 365 project

När jag bodde i England deltog jag i något som heter ”The 365 project” som i all sin enkelhet innebär att man ska göra något kreativt/skapa något med någon slags baktanke en gång per dag. För min del då var det att ta en bild per dag men intresset för det svalnade ganska snabbt; jag hade så mycket annat på gång och det projektet kändes bara som ett till måste och det blev tråkigt. Nu känner jag mig mycket mer angelägen att ta tag i det igen, för det är ju detta jag vill ägna mitt liv åt! Så, idag lanserar jag det här projektet ännu en gång och gör en slags deal med mig själv att skapa antingen en bild eller text en gång per dag som kommer att publiceras här. Vissa dagar blir det enklare, andra dagar kommer det att vara jobbigt.

Dagens får bli en text jag skrev alldeles nyss som en del av en skriv-övning jag fick i en bok jag har köpt som ska hjälpa mig att komma igång med skrivandet. Uppgiften var att skriva en inledande mening till en skräcknovell (för att alla som skriver vet hur svårt det är att påbörja sin text och försöka fånga läsaren, vad det än handlar om: här behöver man inte oroa sig för fortsättningen, utan endast den inledande meningen).

*

Den täta skogen låg nedanför henne där hon stod vid kanten av sluttningen och den kändes vilande utan att vara lugn: det var som att den hade väntat på henne, väntat på att få fånga in det där mörkret hon hade känt av den senaste tiden – mörkret som hade börjat som en tanke och nu var så pass påtagligt att hon inte längre kunde hålla det inom sig. Skogen hade kallat på henne och nu var hon äntligen hemma.

*

Dagens bild får nog bli två stycken: en från när Anton ritade en demon i ungefär samma höjd och vinkel som min livmoder på min mage idag på grund av PMS, och en från flygresan hem igår: det var så fint nedanför oss, och det känns fortfarande som att vi är på väg mot nästa äventyr istället för att åka hem i bemärkelsen ”vardag”.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.