Tänk att gå från hopplöshet till att känna att hela världen finns framför en som en öppen bok.

IMG-4100webb

Det här året har minst sagt varit livsomvälvande. Att fylla 30 var ju en stor sak i sig bara det, och att sedan den 6 mars ha hunnit med att besöka den plats jag har drömt om så länge, tagit på-riktigt-ansvar för min hälsa (psykiskt och fysiskt) och lyckats skaffa en egen lägenhet är för mig saker jag inte riktigt trodde låg så nära mig för bara knappt ett år sen. Det kändes så otroligt långt bort att jag någonsin skulle få testa på den där stabiliteten och bekvämligheten som jag har föreställt mig att andra har med ett hem som är ens eget, att slippa oroa sig för sin hälsa, att kunna besöka vad som nu är ens paradis och kunna gå till jobbet varje dag. Så när allt kom i klump på en och samma gång blev det nästa överväldigande svårt att ta emot och jag kände mig nästan utmattad – även positiva förändringar får det att svaja till i ens ryggmärg, och just då kände jag att jag ville gömma mig någonstans för att få en chans att andas ut. Men det stannade inte där, och idag är jag så himla glad för det.

I mitt senaste inlägg skrev jag om längtan efter tvåsamheten. Den har varit påtaglig så länge och jag har varit frustrerad över misslyckade försök så många gånger, men nu när jag skriver det här är det så självklart att allt det som har hänt innan jag fyllde 30 (i alla aspekter av mitt liv) var en slags förberedelse på det som börjar nu (eller egentligen började dagen då jag fyllde 30). Inte långt efter den dödligt varma sommarens sista dagar träffade jag den människa som jag har väntat så länge på. Vi möttes efter min danskurs mitt på dagen för att spela Alfapet och dricka kaffe, vilket förlängdes till middag i Kungsträdgården, en kopp te på Drottninggatan och skräckfilm på bio. Efter den dagen tog det två dagar till, sedan har vi inte sovit utan varandra. Sedan dess har vi hunnit med en tur till Gotland, en tur till Östersund, opera, stand up, Yasuragi och nu i helgen flyttade vi ihop till en lägenhet i Rissne. Jag är alltså numera sambo med den finaste människan i världen som jag dessutom delar mitt kreativa intresse med: vi har ett litet projekt på gång och det inleds med en jul- och nyårsresa till Skottland.

Att vara kreativ är det roligaste jag vet, speciellt när jag får använda min kamera. Varje dag drömmer jag mig bort till berg, hav och fantastiska vyer att få föreviga och jag har så många projekt på hög som jag aldrig lyckas ta tag i på grund av tidsbrist eller mental utmattning. Nu några år efter min utbildning känner jag att all den information och kunskap jag samlade på mig då har fått landa och jag vet innerst inne vad det är jag bör göra för att ta mig dit jag vill vara. Men lika mycket som jag älskar äventyr och att ta mig an utmaningar har jag vant mig vid att vara bekväm. Jag har varit bekväm i och känt mig trygg med att ha ett jobb att gå till varje dag där jag trivs och känner mina kolleger väl, och framförallt att få in en stadig lön varje månad. Men hjärtat vill det hjärtat vill och till slut kunde jag inte säga nej till det längre. Tankarna på att få bestämma själv vad exakt det är jag vill göra om dagarna, att få ta fram min kreativa och lekfulla sida och vara lite obekväm i att inte veta hur dagarna kommer att se ut trängde sig till slut igenom och jag bestämde mig för att kasta mig rätt ut och rakt in i ovissheten och sa upp mig från jobbet. Ett beslut som direkt fick mig att se saker tydligare och jag känner det i magen att det är så jävla rätt. Ibland stannar jag upp och får lite panik över vad det är jag håller på med, men jag ser även det som en del av resan och processen. Dessutom så har jag en tydlig bild av vad jag vill att huvudmålet ska vara och att resan dit är krokig är också en del av det. Mest av allt ser jag fram emot äventyret. Så, ni som läser detta: från och med den 19 februari kommer jag inte att arbeta kvar på Naturskyddsföreningen, utan då är jag fri att ta mig an nya spännande kreativa uppdrag både som frilansare och kanske projektanställd (?). Hit me med era bästa tips och förslag, eller anlita mig! Jag ska lägga mycket tid på att jobba upp min portfolio på nytt, så här är ett litet urval från min tidigare portfolio:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.