forsande vatten i djungeln på bali fotograf i stockholm

Min allra första jordbävning och vilse i Ubud.

Igår kväll när jag precis hade lyckats somna vaknar jag av ett SUPERHÖGT brummande utifrån och sedan känner jag hur hela sängen och golvet skakar. Jag blir LIVRÄDD och hoppar upp ur sängen och försöker se genom fönstret om det är Mount Agung som ”äntligen” får sitt stora utbrott (man ser nämligen vulkanen från hotellet, och även fast det är becksvart ute bör man ju ändå se lavan tänkte jag) men ser ingenting. Det höll på i knappt tio sekunder innan det tystnade och slutade skaka. Det som slog mig som obehagligt var att sekunderna efter jordbävningen var djungeln utanför fönstret knäpptyst. I normala fall låter det såhär dygnet runt som i videon nedan:

För att vara helt säker på att det verkligen var en jordbävning eller jordskalv som jag upplevde så googlade jag på ”earthquakes indonesia” och fick upp en karta på aktuella jordskalv – mycket riktigt så var det en jordbävning på 3.9 på richterskalan. Ingen stor alltså men nog för att skrämma ihjäl mig haha!

Jordbävningar är vanliga här eftersom att det finns så pass många aktiva vulkaner men det är en oro hos lokalbefolkningen då de förstör byggnader och vägar. Det var en upplevelse jag helst slipper igen! 😱

Agus hade lovat mig att han idag, på sin lediga dag, skulle ta med mig tillbaka till Tirta Empul Holy Water Temple så att jag kunde få delta i deras återfödelseritual. Han hämtade mig 09.00 i morse och jag fick en fin sarong att bära. När vi väl kom fram var det hundratals människor där och vi bestämde oss för att åka till ett mindre tempel istället och testa lyckan; där var det också hundratals människor redan så vi fick ge upp. Tråkigt, men vi ska åka tillbaka en annan dag.

Jag hade knappt kommit innanför dörren till mitt rum när spat ringde och frågade om jag ville boka behandling då jag inte hade något annat planerat på hela dagen och borde slappna av 😏 Så jag bokade en rygg- och fotmassage med avslutande jacuzzi på terrassen. De var två terapeuter där så jag hade alltså fyra händer som masserade mig samtidigt och det var helt LJUVLIGT! ❤️

Har haft en otroligt chill dag. Efter spat käkade jag deras fantastiskt goda Pad Thai och hängde vid poolen, sen tog jag en tupplur och tog en promenad in till Ubud centrum (var min plan i alla fall). Jag var tvungen att köpa mer ombyten då mitt bagage ännu inte har kommit fram. Det börjar bli helt komiskt nu då ingen har en aning om vart den är. HUR kan de inte veta?!

Jag gick och gick tills det blev mörkt och insåg efter två timmar att jag hade gått helt fel och svängt av vänster där jag skulle ha svängt höger…. jag har den svåraste höger/vänster-dyslexin och borde INTE gå ensam med en karta (inte ens GPS hjälper). Men det var trevligt ändå och kändes inte alls läskigt! Till slut ringde jag dock hotellet som kom och hämtade upp mig🙏🏼 Nu har jag otroligt ont i fötterna och kommer slockna så fort huvudet nuddar kudden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.