Man är aldrig ensam på Bali – och ja, man kan använda kokosolja till allt!

IMG_3170_small

Många undrar om det inte blir ensamt att resa själv och jo, det kan det absolut bli – men jag gillar att vara ensam! Jag är en känslig person som känner av andras känslor och humör väldigt enkelt vilket kan bli otroligt påfrestande och tar energi från det jag egentligen vill och behöver lägga energi på. Så när jag reser ensam upplever jag mer av det jag vill helt enkelt 🙂 Sen är det också mycket enklare att träffa andra när man reser ensam har jag märkt; en blir ju tvungen att fråga om hjälp och fixa all kommunikation själv, och det blir också enklare för andra att närma sig en.

IMG_3144

Min trevliga guide på risfältet som också var min chaufför i morse OCH följde med mig ner till vattenfallet så att jag skulle kunna fotografera<3

Indonesien är också ett väldigt vänligt, öppet och gästfritt land och de gör allt för att man ska känna sig välkommen och till ro. Sen jag kom hit för 4 dagar sen har jag träffat otroligt mycket olika människor: personalen på hotellet som alla vet vad jag heter och känns mer som vänner än personal, lokalbor, folk från omkringliggande öar, Jakarta och Sverige bland annat. Ett trevligt äldre par från Jakarta följde med mig in till stan i morse och hjälpte mig att pruta på marknaden – jag är verkligen hopplös på det men behövde köpa kläder eftersom att mitt bagage fortfarande inte har kommit fram.

 

Jag har ännu inte varit inne i Ubud centrum kvällstid så jag vet inte hur nattlivet är, men jag är väldigt intresserad av fotomöjligheterna som kommer med mörkret! Jag ser också potentialen i fantastiska porträtt.

 

När solen var på väg ner och värmen la sig lite tog jag en promenad runt här i byn för att fotografera insekter, medicinväxter och blommor och stötte på den största, vidrigaste spindeln jag någonsin har sett!!! Jag hatar verkligen spindlar och denna var lika stor som min hand… Det bara kryper i hela kroppen på mig. Jag försökte ta vettiga bilder men ville bara därifrån, så jag fotograferade lite andra saker jag tyckte var fina istället.

 

Imorgon ska jag iväg på ett heldagsäventyr med en privat chaufför som tar mig till bland annat Monkey Forest, Elefant Temple, Tegenungan Waterfall och Mount Batur (en av vulkanerna här på ön)!

IMG_3215

Dadouk följde med mig ner hit så att jag skulle kunna fotografera vattenfallet jag ser från mitt hotellrum på nära håll – tur att han följde med annars hade jag aldrig kommit hem igen!! Ramlade i leran ett antal gånger och kom knappt upp för ristrappan p.g.a. för kort. Han fick typ lyfta upp mig haha.

 

Jag har fått insektsbett över hela benen som har svullnat så mycket att jag knappt kan böja foten uppåt eller gå utan att det gör ont. Men jag känner mig inte febrig eller så, så jag antar att det endast rör sig om min normala överkänslighet som tar sig annat uttryck här. Jag köpte tigerbalsam i stan som hjälpte lite grann, men det som har hjälpt allra mest är kokosoljan jag fick här på hotellet. Jag visste ju att kokosolja funkar till precis allt (använder det hela tiden hemma)!!! Och den oljan de har här har de ju producerat direkt från de palmer jag ser utanför mitt rum, och det bästa av allt är att alla frukter och grönsaker och grödor de använder här är helt ekologiska. Istället för kemikalier använder de naturens egna gift i form av ett träd som växer längs med risfälten för att hålla vattnet rent och skadedjur borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s